رادیو اینترنتی دانشگاه مفید

صدایی برای دانش

PNG - لوگوی رسمی دانشگاه مفید

درباره رادیو

«رادیو اینترنتی دانشگاه مفید» در بهار ۱۴۰۱ و با هدف در دسترس قراردادن محتوای علمی برنامه‌های برگزار شده در طول بیش از ۳۰ سال فعالیت دانشگاه، راه‌اندازی شده است.

در این بستر، فایل‌‌های صوتی نشست­های علمی با موضوعات فلسفی، الهیاتی، حقوقی، اقتصادی، علوم سیاسی، مباحث بین رشته‌ای علوم انسانی و نیز سخنرانی های مناسبتی که از ابتدای تأسیس دانشگاه مفید تا کنون برگزار شده است، به صورت کاملا رایگان و با تفکیک موضوعی در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد.

دانشگاه مفید امیدوار است با شروع این روند و با گسترش مداوم محتوای موجود در این بخش، گنجینه گرانبها و عظیم خود در مباحث علمی را به بهترین و ساده‌ترین شکل در اختیار مخاطبین قرار دهد تا بتواند همچون گذشته گام‌های موثری را برای ارتقای هر چه بیشتر دانش علوم انسانی در جامعه کنونی ایران عزیز بردارد.

0 +
عنوان
0 +
مجموعه
0 +
دقیقه برنامه
مجموعه‌ها

از کجا بشنویم

آرشیو برنامه‌ها

چگونگی شکل گیری مکتبی نوین در اقتصاد

دکتر متوسلی در این سخنرانی که در سال ۱۴۰۲ ایراد نموده اند، ضمن اشاره به برخی مکتب‌های اقتصادی که در صحنه جهانی مطرح شده اند، آن‌ها را داری سه نقیصۀ گُم بودن انسان، عدم خلاقیت و بی‌توجهی به ماوراء الطبیعه (اکتفای صرف به عالم ماده) می‌دانند و در ادامه پیش زمینه تئوری‌سازی جدید را توجه به انسان به ما هو انسان و رفع نواقص دیگر مکاتب عنوان می‌نمایند. بخش پایانی این برنامه به پرسش و پاسخ اختصاص دارد.

بشنوید »

نظریۀ این همانی

دکتر محمود مروارید در این سخنرانی که در کارگاه فلسفه ذهن دانشگاه مفید در سال ۱۳۹۸ ارائه داده اند، ضمن بیان چیستی نظریۀ این همانی و مفاهیم مرتبط با آن، ایرادات مخالفان این نظریه را بیان و شرح می‌دهند. در اثنای بحث سوالاتی از سوی حضار مطرح می‌گردد که سخنران پاسخ می‌دهند.

بشنوید »

 توسعه اقتصادی در ژاپن و ایران

دکتر نقی زاده در این سخنرانی که در سال ۱۳۷۹ ایراد نموده اند، ضمن اشاره به بن مایه‌های توسعه در کشور ژاپن، تشابه الگو در کشورهای توسعه یافته را رد می‌کنند و بر این نکته تاکید دارند که تنها نقطه مشترک این کشورها، تفکر توسعه خواه مردم آن‌هاست. ایشان در بحث خود به اثر عواملی از جمله بازنگری در نگاه به توسعه اشاره کرده و تاثیر عوامل غیر اقتصادی بر توسعه نظیر انضباط عمومی، مالیات سنگین بر درآمدهای غیر تولیدی، فرهنگ و… را تشریح می‌نمایند. دکتر نقی زاده معتقدند برای توسعه باید از فکر، به نهاد رسید و از نهاد، به نظام‌سازی توسعه خواه. بخش پایانی برنامه به پرسش و پاسخ اختصاص دارد.

بشنوید »

تأثیر سرمایه اجتماعی بر اقتصاد

دکتر رنانی در این سخنرانی که در سال ۱۳۸۳ ارائه نموده اند، ضمن شرح مفاهیم پایه مربوط به سرمایه اجتماعی، مهمترین چالش‌های اقتصاد ایران را در قالب سوالاتی مطرح نموده و در ادامه ضمن بیان تجارب دیگر کشورها، تحلیل خویش از تأثیر سرمایه اجتماعی در حل معضلات اقتصادی کشور را به بحث می‌گذارند. ایشان سرمایه اجتماعی را از مهمترین فاکتورهای موثر بر فرایندهای اقتصادی از جمله تولید، مبادلات و به طور کلی توسعه قلمداد نموده و کاهش سرمایه اجتماعی را از علل عمده انجماد اقتصادی عنوان می‌نمایند. بخش پایانی برنامه به پرسش و پاسخ اختصاص دارد.

بشنوید »

بررسی صلاحیت دیوان کیفری بین المللی

دکتر قربان نیا در این سخنرانی که در سال ۱۳۸۲ ایراد نموده اند، صلاحیت دیوان کیفری بین المللی را صلاحیت ذاتی عنوان می‌کنند و نه تکمیلی و ضمن شرح حوزه این صلاحیت بر مبنای اساسنامه دیوان، به تشریح دیدگاه خویش می‌پردازند. بخش پایانی این برنامه به پرسش و پاسخ اختصاص دارد.

بشنوید »

نقد مواجهۀ دولتهای غربی با مسئله فلسطین – اسراییل از منظر الاهیاتی – حقوق بشری

این برنامه در سال ۱۴۰۲ برگزار شده است. سخنرانان در این نشست علمی، مهمترین علل تاریخی، فلسفی، سیاسی، عقیدتی و… حمایت کشورهای غربی (عمدتاً کشورهای اروپای سفید و امریکا) از اسراییل را به بحث می‌گذارند و با بهره گیری از ظرفیت‌های نظام بین المللی حقوق بشر راهکارهایی برای مقابله با جنایات اسراییل در حق مردم مظلوم فلسطین ارائه می‌نمایند.

بشنوید »