همکاران پخش
پیام امروز (۶۶۴۹۱۸۸۷-۰۲۱) *** حدیث (۶۶۹۷۸۵۱۸-۰۲۱)
نمایندگیهای فروش در استان قم
کتاب شهر (۳۷۷۴۴۰۱۵-۰۲۵) / سروش (۳۷۷۴۷۸۲۸ -۰۲۵) / طه (۳۷۸۴۸۳۲۷-۰۲۵)


تازههای نشر
«آیا علم و دین سازگارند؟ مناظره دنیل دنت و الوین پلنتینگا» / مترجم: علی شهبازی
چاپ اول: ۱۴۰۱/ تعداد صفحه: ۱۰۵/ قیمت: ۷۰۰۰۰ تومان
بحث تعارض یاعدم تعارض علم و دین و امکان و چگونگی سازگاری میان آنها از موضوعات پرمناقشه و داغ امروز است. در این کتاب دو فیلسوف بزرگ خداباور و خداناباور، آلوین پلنتینگا و دنیل دنت، با طرح دیدگاهها و براهین خود در موضوع دین و نظریة تکامل به مناظره پرداختهاند. بحث روشنگر آنها بهگونهای است که اندیشة انتقادی محققان و دانشجویان حوزة الاهیات را برمیانگیزد.
کتاب با این دیدگاه پلنتینگا آغاز میشود که دین با نظریة تکامل سازگار است؛ چرا که دینداران معتقدند که خدا جهانِ موجودات زنده را آفریده و این کار را با استفاده از فرایند تکامل انجام داده است. دنت این دیدگاه را قویاً رد میکند، که به دنبال آن رشتهای از پاسخها از سوی طرفین میآید. طرفین مناظره هر دو فیلسوف و دارای مهارتهای لازم در تحلیلهای انتقادی هستند؛ چگونگی طرح ادعاها و استدلالهای طرفین را میتوان نوعی الگوی بحث و گفتوشنید برای کسانی دانست که دیدگاههای آنها در موضوعات خاص و نظام باورهای آنها در تقابل با هم است.
«تسلیم یا اسلام؛ مروری بر روایتهای مورخان اسلامی از تسخیر قلمرو ساسانی» / مولف: سید صالح طباطبایی
چاپ اول: ۱۴۰۱/ تعداد صفحه: ۱۸۳/ قیمت: ۹۸۰۰۰ تومان
عمده گزارشهای تاریخی پیرامون رویدادهای تسخیر قلمرو ساسانی را تاریخنگاران مسلمانی نوشتهاند که سالیانی دراز پس از وقوع این حوادث، گزارشهای خود را در این باره به روایتهایی از معدود راویان مسلمان دیگر مستند ساختهاند. آنان تنها بر گردآوری روایات همت گمارده و نکوشیدهاند به نقد و بررسی آنها بپردازند. پیامد چنین روشی آن است که این گزارشها آمیزهای غریب از راست و گزافه و واقعیت و افسانه را در خود جای دادهاند. دکتر صالح طباطبایی در کتاب «تسلیم یا اسلام: مروری بر روایتهای مورخان اسلامی از تسخیر قلمرو ساسانی» کوشیده است تا با مرور کوتاه این روایتها، به دستهبندی و نقد و بررسی آنها بپردازد و مهمتر از این، سنجههایی برای ارزیابی آنها به دست دهد.
«بازخوانی روشنگرانه منظومه فکری آدام اسمیث؛ با تأکید بر سویههای مغفول ایدههای نهادگرایانه او» / مولفان: محمود متوسلی و علی رستمیان
چاپ اول: ۱۴۰۱ / قطع: رقعی / تعداد صفحه: ۲۶۸ / قیمت: ۱۱۵۰۰۰ تومان
کتابی که در دست دارید با بررسی موشکافانه ایدههای آدام اسمیث در متن آثارش، قصد دارد تا ضمن تنویر ناگفتهها و نااندیشیدههای منظومه فکری او، جایگاه مغفول این فیلسوف اقتصاددان را در تاریخ اندیشههای اقتصادی - اجتماعی معاصر بازیابی کند. مشخصه تمایزبخش این اثر این است که خطوط استدلالی آن بر اساس ارجاعهای مکرر و واگوییهای جابهجا به آثار اسمیث ترسیم شده است، و به این معنا یکی از مقاصد اصلی این نوشتار، شکستنِ کلیشههای نظریای است که مکتبهای گوناگون، با بدخوانیهای مغرضانه و در واقع نخواندنِ متنِ آثار اسمیث، به او و اندیشههایش نسبت دادهاند. با این حال، ساختار نوشتاری/موضوعی در این کتاب هرگز به سیاقی جدلی صورتبندی نشده است، به این معنا که کوشش شده تا مواضع فکری/ایدئولوژیک نویسندگان تا حد ممکن، واکاویهای مستندی را که ارکان تبیینی این کتاب را برمیسازند نیالاید؛ به بیان دیگر، مؤلفان این کتاب به هیچ وجه در سودای ابراز نظرات خود نبودهاند و کوشیدهاند تا مراتب انصاف و جامعیت را در بازگویی نقادانه ایدههای اسمیث روا دارند. به همین اعتبار، دایره مخاطبان بالقوه این اثر به گستردگی مضامین اصلی اندیشه اسمیث است: از دانشجویان اقتصاد گرفته تا سیاستگذاران بخش عمومی، و در نهایت همه کسانی که میخواهند ورای خوانشهای مرسوم و عمدتاً کاریکاتورگونه از اسمیث، با بنمایههای اصلی اندیشههای او آشنا شوند و نسبت به دلالتهای آن در زمان حاضر تأمل کنند.
تجدید چاپ
«جمع آوری قـرآن» / مولف: جان برتن / مترجم: حسن رضایی هفتادر
چاپ دوم: ۱۴۰۱ قیمت: ۱۴۵۰۰۰ تومان
قرآنپژوهان مسلمان و غیرمسلمان، اهتمام ویژهای به مسئله جمعآوری و تدوین قرآن مبذول داشتهاند. آنان با سؤالات متعددی در این حوزه روبهرو هستند؛ از جمله قرآن که آیاتش پراکنده و به تناسب زمانها و مکانهای مختلف نازل شده است، چگونه و در چه زمانی گردآوری شده و به صورت کتابی درآمده که آغاز و پایانش مشخص است؟ آیا پیامبر (ص) خود عهدهدار این مهم شده و جمعآوری قرآن با نظارت و امر آن حضرت انجام پذیرفته است و یا آیندگان و خلفای پس از پیامبر (ص) این موضوع مهم را جامه عمل پوشاندهاند؟ جان برتن تلاش کرده است در این کتاب که مهمترین اثر او به شمار میرود به این پرسشها پاسخ دهد. مخاطبان این کتاب همه علاقهمندان قرآن و بهطور خاص پژوهشگران علوم قرآنی هستند.
«آیا خدایی هست؟» / مولف: ریچارد سوین برن / مترجم: محمد جاودان
چاپ سوم: ۱۴۰۱ / قیمت: ۸۵۰۰۰ تومان
كتاب حاضر كه نوشته يكی از معروفترين فيلسوفان دين در عصر حاضر است، به بررسی و تبيين برخی از مهمترين موضوعها در الهيات و فلسفه دين ميپردازد كه همه آنها به گونه ای با مسأله خدا و وجود او مرتبط است. او پس از بيان انگيزه تأليف كتاب، ساختار اصلی برهان خود براي اثبات وجود خدا را مطرح كرده است. چگونگی تبيين ما از اشياء، سادگی نظریه وجود خدا، چگونگی تبيين وجود نظم جهان به وسيله اثبات وجود خدا، نحوه تبيين وجود انسان از طريق وجود خدا، مسأله شرور، معجزات و تجربه دينی از ديگر موضوعهای مهم مطرح شده در كتاب است. مترجم هم ضمن يك مقدمه و يك خاتمه به تكميل و تبيين هرچه بيشتر مطالب كتاب كمك نموده است.
«عقد و اوراق استصناع (کاربردهای استصناع در بازارهای مالی و اسلامی)» / مولف: محمد نقی نظرپور
چاپ دوم: ۱۴۰۱/ قیمت: ۱۲۰۰۰۰ تومان
عقد و اوراق استصناع یا سفارش ساخت به دلیل امکان پاسخگویی به نیازهای گوناگون و متنوع افراد و موسسات برای ساخت و ساز و نداشتن برخی محدودیتهای عقود و اوراق دیگر، امروزه کاربرد بسیارگستردهای در بازارهای مالی اسلامی دارد. بانکها میتوانند به تأمین مالی طرحهای اقتصادی پرداخته و به عنوان واسطه بین افراد حقیقی و حقوقی و صاحبان صنایع عمل کنند.
در این کتاب پس از تثبیت صحت فقهی عقد استصناع، اوراق استصناع معرفی میگردد تا زمینهای مناسب برای بکارگیری این عقد در نظام بانکی و بازار سرمایه در جمهوری اسلامی ایران فراهم آید. همچنین کارویژههای عقد استصناع در بانکداری اسلامی در قالب قانون عملیات بانکی بدون ربا، چگونگی ورود این اوراق به بورس اوراق بهادار و امکان اعمال سیاست مالی و پولی توسط دولت و بانک مرکزی، مورد بررسی قرار میگیرد.
این کتاب با همکاری سازمان سمت منتشر شده است.
«تعارض دعاوی ادیان» / مولف: عبدالرحیم سلیمانی
چاپ سوم: ۱۴۰۱/ قیمت: ۱۱۵۰۰۰ تومان
سنتهای بزرگ دینی جهان همگی دو ادعای مهم حقانیت و نجات بخشی انحصاری را داشته اند. وجه غالب این سنتها این بوده که تنها یک دین حق وجود دارد و تنها همان دین نجات بخش است، اما کسانی این دیدگاه را که «انحصار گرایی» خوانده میشود، با توجه به وضعیت ادیان و متدینان، عادلانه و عاقلانه ندانستهاند و تلاش کردهاند با حل تعارض ظاهری دعاوی ادیان، حقانیت و نجات بخشی را برای ادیان مختلف قائل شوند. دسته سومی راه میانهای را پیموده در حالی که حقانیت یا حقانیت کاملتر را منحصر در یک دین دیده اند، راه رستگاری را به گونهای پیمودهاند که رستگاری همه انسانها ممکن باشد. نوشتار حاضر به معرفی و بررسی برخی از مهمترین دیدگاهها در این زمینه میپردازد.