دوفصلنامه حقوق بشر
اين دوفصلنامه با هدف گسترش پژوهشهای اصولی در حوزۀ حقوق بشر، ارائۀ جديدترين مطالعات، دستاوردها و پژوهشهای بين رشتهای انديشمندان داخلی و خارجی در اين زمينه، تقويت گفتمان حقوق بشر بين نظامهای حقوقی با رويكرد حقوق بشری و ارائۀ جديدترين ديدگاههای انديشمندان مسلمان در حوزۀ حقوق بشر منتشر میگردد. دوفصلنامۀ حقوق بشر اولين و تنها نشريه تخصصی آكادميك در زمينۀ حقوق بشر با اعتبار شاخص بینالمللی است كه در ايران منتشر میشود.
این نشریه اولین نشریۀ حقوقی دو زبانه فارسی - انگلیسی است که توانسته امتیاز نمایه در پایگاه بینالمللی اسکوپوس را کسب نماید.
کلیۀ فرایندهای دریافت مقالات تا انتشار این نشریه زیر نظر دفتر متمرکز مراکز مطالعاتی دانشگاه مفید بهانجام میرسد.
دوفصلنامه هستی و شناخت
دوفصلنامه هستی و شناخت یک نشریۀ فلسفی و بیشتر با رویکرد تحلیلی است که به موضوعهای مختلف و دورههای گوناگون فلسفه میپردازد. در این دوفصلنامه که ادامۀ فعالیت «نامۀ مفید فلسفی» است، سعی بر آن است تا افزون بر پژوهشهای مستقل در مکاتب و موضوعهای فلسفههای اسلامی و غربی، به بحث تطبیق موضوعهای مشترک در فلسفۀ اسلامی و فلسفۀ غرب توجه گردد.
تمامی فرایندهای دریافت مقالات تا انتشار این نشریه با نظارت دپارتمان فلسفه و با همکاری دبیرخانه مراکز مطالعاتی دانشگاه مفید بهانجام میرسد.
دوفصلنامه حقوق تطبیقی
دوفصلنامه علمی - پژوهشی «حقوق تطبيقی» پیش از این با عنوان «نامۀ حقوقی» ذيل مجلۀ علمی – پژوهشی نامۀ مفيد منتشر میشد، این نشریه اکنون بهصورت مستقل و بهعنوان یک نشریه معتبر در میان مجلات حقوقی کشور شناخته شده و تاکنون مقالات بیشماری را از استادان و پژوهشگران فرهیخته کشور منتشر نموده است.
سياست اصلی اين نشريه، مطالعه، تحلیل و تطبیق مباحث و دستاوردهای حقوقی در نظامهای حقوقی اصیل، گسترش و ارتقای دانش حقوقی، بررسی تحليلی نظام حقوقی اسلام و مطالعۀ تطبیقی آن با دیگر نظامهای حقوقی معاصر است.
کلیۀ فرایندهای دریافت مقالات تا انتشار این نشریه زیر نظر دبیرخانه مراکز مطالعاتی دانشگاه مفید بهانجام میرسد.
دوفصلنامه مطالعات و سیاستهای اقتصادی
نشریه علمی - پژوهشی نامۀ مفید بر اساس نامۀ شمارۀ 1379/2910/3 مورخ 1379/11/3 وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارای درجه علمی - پژوهشی است و بر اساس نامۀ شماره 3/11/2249 مورخ 26/12/1388 وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ازاینپس نشریه علمی پژوهشی نامه اقتصادی مفید با حفظ سابقه با عنوان جدید «مطالعات و سیاستهای اقتصادی» منتشر میشود.
دو فصلنامه مطالعات و سیاستهای اقتصادی، یک نشریه با داوری بسته و دو سو ناشناس است که برای گسترش مفاهیم اقتصادی در ایران و انعکاس دیدگاههای موجود و همچنین برای دسترسی آسان، بهصورت آزاد (رایگان) منتشر میشود و برای پذیرش و انتشار مقالات هیچ هزینهای دریافت نمیکند.
تمام هزینههای وابسته به تدوین، تهیه و انتشار مقالات از سوی مرکز مطالعات اقتصادی دانشگاه مفید تأمین میشود. نشریه به دو صورت چاپی و الکترونیکی و هر دو فصل یکبار به دست چاپ سپرده میشود و مقالات به دو زبان فارسی و انگلیسی پذیرفته و بررسی میشوند. کمترین زمان داوری مقالات در مطالعات و سیاستهای اقتصادی هشت هفته خواهد بود.
دوفصلنامه پرتو وحی
پژوهش در قرآن از راههای اصلی و کلیدی درک و فهم آن است. موضوعی که اگر جایگاه خود را در میان پژوهشگران بیابد، آثار و برکات فراوانی را در جامعه و بهویژه در میان افراد فرهیخته حوزوی و دانشگاهی خواهد داشت. از آسیبهای جامعۀ اسلامی، مهجوریت قرآن کریم و مطابق نبودن برخی دستورالعملها و توصیههای این کتاب آسمانی با شرایط روز است؛ همچنین شبهات طرحشده بر آیات قرآن کریم، نیازمند پاسخگویی با متد و زبان روز است.
طرح این پرسمانها و چالشها، مركز مطالعات قرآن دانشگاه مفید را بر آن داشت تا در سال 1393 با هدف پیگیری مطالعات و پژوهشهای میانرشتهای مرتبط با علوم قرآن و شناخت دینی و نیز انتشار آخرین دستاوردهای علمی پژوهشگران این گستره، دوفصلنامۀ تخصصی «پرتو وحی» را منتشر نماید.
دوفصلنامه سیاست نامه مفید
اين دوفصلنامه در پی آن است كه اولاً دانش سياسی را بهمثابه یک تجربۀ مشترک بشریِ متعلق به همۀ افراد و گروهها تبيين نمايد و ثانياً در پی نهادينهسازی اين باور است كه بهره گیری عملی از تجربههای بشری در جامعۀ اسلامی، نيازمند بازنگری آن تجربه با تکیه بر سنّت دینی و تجربۀ تاریخی مسلمانان و ایرانیان است.
از هنگام پيدايش و شکلگیری زندگی اجتماعی، سياست و حكومت مشغلۀ هميشگی انسان بوده است. بااینحال، در جهان كنونی، پيچيدگیهای ذاتی اين گستره از یکسو و تحولات دائمی زندگی اجتماعی از سوی ديگر، بازنگری و بهروزآوری سياست عقلانی و انسانی را به دغدغهای دائمی تبديل كرده است و گرايشهای علمی گوناگونی همچون: جامعهشناسی سياسی، فلسفۀ سياسی، روابط بینالملل، مطالعات منطقهای و حقوق سياسی ذيل دانش علومسياسی بهوجود آمده است. در جوامع اسلامی و ازجمله كشور ما، توانايیهای نهفته در آموزههای نظری اسلام و نيز تجربههای عملی سياست و حكومت نبوی و علوی، فراگرفتن رويكرد دينی برای بهبود و بالندگی سياست در كشورهای اسلامی را ضروری میسازد؛ ازاینرو سیاستنامه مفيد، در چهارچوب اسناد بالادستی دانشگاه مفيد و سياستهای كلی نظام جمهوری اسلامی ايران، بهمنظور ارتقای وضعيت دانش سياسی با رويكرد دينی، مقالات علمی- پژوهشی در گستره علوم سياسی را منتشر مینماید.
دوفصلنامۀ «سیاستنامه مفيد» از سال 1395 شروع به فعالیت كرده است و میکوشد با دريافت آخرين مقالههای علمی انديشمندان و پژوهشگران اين گستره، در تحقق توسعۀ سياسی و به وجود آمدن حكمرانی خوب، در چهارچوب نوانديشی دينی، کارآمد باشد. هدف نهايی مجله اين است كه بتواند مرجعيّت معتبر ملی و بینالمللی در گستره سياستانديشی دينی را بهدست آورد و همچنين در رفع نيازهای داخلی و خارجی متفكران سياسی و ارائه ايدههای نو و كارآمد مؤثر واقع شود؛ ازاینرو از همۀ استادان فرهيخته دعوت مینمايد آخرين يافتههای نظری خود درزمینۀ سياست و حكومت با رويكرد دينی را برای انتشار به دفتر مجله ارسال نمايند.
کلیۀ فرایندهای دریافت مقالات تا انتشار این نشریه زیر نظر دپارتمان علومسیاسی دانشگاه مفید بهانجام میرسد.
فصلنامه نامه مفید
فصلنامه نامه مفید بهعنوان نخستین نشریۀ دانشگاه مفید و نخستین نشریه علمی - پژوهشی استان قم، از بهار ۱۳۷۴، هر سه ماه یکبار منتشر شده است. این فصلنامه از نشریات ارزشمند و بنام در گسترۀ علوم انسانی بوده است که در سال ۱۳۹۳ و پس از انتشار صد شماره، در سه نشریه مجزا با نامهای حقوق تطبیقی، مطالعات و سیاستهای اقتصادی، و هستی و شناخت منتشر میشود.