رادیو اینترنتی دانشگاه مفید

صدایی برای دانش

PNG - لوگوی رسمی دانشگاه مفید

درباره رادیو

«رادیو اینترنتی دانشگاه مفید» در بهار ۱۴۰۱ و با هدف در دسترس قراردادن محتوای علمی برنامه‌های برگزار شده در طول بیش از ۳۰ سال فعالیت دانشگاه، راه‌اندازی شده است.

در این بستر، فایل‌‌های صوتی نشست­های علمی با موضوعات فلسفی، الهیاتی، حقوقی، اقتصادی، علوم سیاسی، مباحث بین رشته‌ای علوم انسانی و نیز سخنرانی های مناسبتی که از ابتدای تأسیس دانشگاه مفید تا کنون برگزار شده است، به صورت کاملا رایگان و با تفکیک موضوعی در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد.

دانشگاه مفید امیدوار است با شروع این روند و با گسترش مداوم محتوای موجود در این بخش، گنجینه گرانبها و عظیم خود در مباحث علمی را به بهترین و ساده‌ترین شکل در اختیار مخاطبین قرار دهد تا بتواند همچون گذشته گام‌های موثری را برای ارتقای هر چه بیشتر دانش علوم انسانی در جامعه کنونی ایران عزیز بردارد.

عنوان
0 +
مجموعه
0 +
دقیقه برنامه
0 +

از کجا بشنویم

آرشیو برنامه‌ها

حقوق طبیعی و حقوق بشر

این سخنرانی در سال ۱۳۸۶ و در چهارمین همایش بین المللی حقوق بشر دانشگاه مفید ایراد شده است. دکتر قربان‌نیا در این سخنرانی ضمن اشاره به رهیافت کارکردگرایان در باب حقوق بشر، بحث خویش را در مخالفت با این رهیافت ارائه می‌نمایند و در ادامه اصول حاکم بر مبانی نظری را بیان کرده و به صورت مشخص حقوق طبیعی را مبنایی محکم و قابل دفاع برای نظام بین المللی حقوق بشر عنوان می‌نمایند و با طرح تاریخچه مکتب حقوق طبیعی به شرح و بسط حقوق شناسایی شده توسط این مکتب می‌پردازند. بخش پایانی برنامه به پرسش و پاسخ اختصاص دارد.

بشنوید »

اخلاق و اقتصاد بین الملل

این سخنرانی در سال ۱۳۸۱ ایراد شده است. پروفسور اِندرلز در این سخنرانی پیرامون اقتصاد و چگونگی ارتباط آن با اخلاق در ابعاد مختلف مطالبی را عنوان می‌نمایند و در ضمن بحث، سیستم اقتصاد کاپیتالیسمی، جهانی سازی و بحث کالاهای عمومی را مورد اشاره قرار میدهند و برخی آثار را معرفی و نقد خویش به آن‌ها را بیان می‌کنند. مترجم فارسی این سخنرانی دکتر محمود سلیمی (عضو هیات علمی دانشگاه قم) است.

بشنوید »

کودکان نامریی

این سخنرانی در سال ۱۳۹۲ به زبان انگلیسی و همراه با ترجمه فارسی ایراد شده است. پروفسور صفی الدین در این سخنرانی لازمه تغییر در حقوق کودک را، تغییر نگرش افراد مرتبط با کودک عنوان می‌نمایند و در ادامه با اشاره به وضعیت کودکان نامریی و آسیب‌پذیر از جمله کودکان فاقد خانواده، توانخواه، دارای خانواده خشن، مبتلا به بیماری‌های خاص و…، به برنامه یونیسف برای همکاری با دانشگاه‌ها و محققان در جهت احقاق هرچه بیشتر حقوق کودکان و بویژه کودکان در معرض خطر می‌پردازند.

بشنوید »

 دیپلماسی چندجانبه و سازمانهای بین المللی

این سخنرانی در سال ۱۳۹۴ و در کارگاه آموزشی دیپلماسی و حقوق بشر ارائه شده است. دکتر سجادپور در ابتدای بحث خود با بیان مقدمه‌ای پیرامون تاریخچه دیپلماسی و دیپلماسی چند جانبه، آن را به سبب کارکرد حل اختلاف در جوامع انسانی، از کهن‌ترین نهادهای زندگی بشر عنوان می‌نمایند و اشاره می‌کنند که آثار مکتوب در این زمینه، بیش از هزار سال قدمت دارد. ایشان در ادامه با بیان چرایی و چگونگی دیپلماسی چند جانبه، فهم جهان امروز را بدون فهم دیپلماسی چندجانبه غیرممکن می‌دانند. همچنین تاکید می‌کنند که بنیان سازمانهای بین المللی بر دیپلماسی چندجانبه استوار است و به شرح علل آن می‌پردازند. بخش پایانی برنامه به پرسش و پاسخ اختصاص دارد.

بشنوید »

هرمنوتیک و سنّت

این سخنرانی در سال ۱۳۷۹ و به زبان انگلیسی همراه با ترجمه فارسی ایراد شده است. پروفسور مکلین در این سخنرانی ضمن اشاره به برخی مباحث مطرح شده پیرامون هرمنوتیک، از جمله کارکردهای این نظریه را عبور از شئ ایی انگاری به عنوان سرآغاز معرفت بشر و تاکید بر توجه به متن عنوان نموده و پیرامون نقش هرمنوتیک در فهم صحیح سنّت و کاربرد آن و نیز چگونگی بهره مندی از هرمنوتیک در استفاده از سنت، مباحثی ارائه می‌نمایند. ایشان همچنین با رد نظر دکارت، تصور انسان خالی الذهن را قابل قبول نمی‌دانند. مترجم فارسی این سخنرانی دکتر لطیفی است.

بشنوید »

ریشه های خشونت قومی و سازوکار دموکراتیک برای صلح

این سخنرانی در سال ۱۳۸۸ و در پنجمین همایش بین المللی حقوق بشر ارائه شده است. دکتر سردار نیا در این سخنرانی ضمن اشاره به گسترش خشونت‌های قومی در دهه ۹۰ میلادی، به دو نظریه کهن گرایان و نظریه ابزار گریان در این زمینه اشاره و آن‌ها را مختصرا نقد می‌کنند. ایشان در ادامه با بیان به نظریاتی از جمله نوسازی، به تحلیل و بررسی مسئله خشونت قومی پرداخته و در ادامه به سازوکار دموکراتیک برای جوامع چند قومیتی اشاره می‌نمایند. بخش پایانی برنامه به پرسش و پاسخ اختصاص دارد.

بشنوید »