برنامه یکصد و نود و سوم

پروژه ژنوم و تاثیر آن بر علوم انسانی

دکتر متولی زاده اردکانی در این سخنرانی که در سال ۱۳۹۰ ایراد نموده اند، با اشاره به اینکه اولین پایان نامه مربوط به تاثیر ژنتیک بر بزهکاری در کشور ایران در دانشگاه مفید انجام شده است، عنوان می‌کنند که بدون فهم چیستی دانش ژنتیک، نمی‌توان به ارتباط آن با علوم انسانی خصوصا شاخه‌های حقوق و روانشناسی و… پرداخت. ایشان در ادامه با ذکر تاریخچه‌ای از دانش نوین ژنتیک، نمونه‌هایی از اشارات متون دینی و فرهنگی نظیر آثار شاعران را بیان نموده و از آن‌ها با عنوان اعتقاد گذشتگان به دانش ژنتیک یاد می‌کنند و رفتار، شخصیت و حتی گرایش‌های علمی و هنری افراد را ناشی از تاثیر ژن‌های آنان می‌دانند. همچنین در بخشی از این سخنرانی به خطرات و مزایای این دانش بنیادین در رابطه با زندگی انسان می‌پردازند. بخش پایانی این برنامه به پرسش و پاسخ اختصاص دارد.
الهیات
پروژه ژنوم و تاثیر آن بر علوم انسانی