برنامه یکصد و پنجاه و ششم

نقد کتاب: «خدا و الحاد جدید»

این برنامه در سال ۱۴۰۰ برگزار شده است. دکتر شهبازی (مترجم کتاب) در این سخنرانی با اشاره به چرایی شکل گیری جریان الحاد جدید و تاثیر حادثه ۱۱ سپتامبر آمریکا برآن، بیان می‌دارند که این جریان را بیشتر یک جریان فلسفی- اجتماعی میدانند و نه جریانی فلسفی- الهیاتی. ایشان با معرفی ۴ اثر شاخص الحاد جدید یعنی کتاب شکستن طلسم (Breaking the Spell) از دنیل دنت، کتاب توهم خدا (The God Delusion) از داوکینز، کتاب پایان ایمان (The End of Faith) از سم هریس و کتاب خدا بزرگ نیست (God Is Not Great) از هیچنز آن‌ها را پرچم چهار رنگ الحاد در دوره جدید و ترجمه این کتاب را راهی برای شناخت بهتر این جریان عنوان می‌نمایند. دکتر زارع‌پور نیز با بیان علاقه تحقیقی خود نسبت به موضوع حاضر، تلاش دکتر شهبازی برای ترجمه این کتاب را قابل تقدیر دانسته اما نقدهایی به نویسنده کتاب یعنی جان اف. هات در رابطه با شیوه بیان، گستره نقد علمی و سطحی نگری وارد می‌نمایند. در نهایت دکتر جاودان با تشکر از مترجم کتاب برای برگردان این اثر به زبان فارسی بیان می‌دارند که این کتاب از منظر پروتستانتی و جمع‌های اگزیستانسیال دین در صدد پاسخگویی به ملحدان برآمده است. همچنین ایشان برخی از اشکالات شکلی موجود در ترجمه اثر را مورد اشاره قرار می‌دهند.
الهیات
نقد کتاب: «خدا و الحاد جدید»

سخنران (ها)

دکتر علی شهبازی