دپارتمان ها
دانشجويي و فرهنگي

عنوان : پیام ریاست محترم دانشگاه مفید به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید
 ۱۳۹۸/۰۷/۰۲

به گزارش روابط عمومي دانشگاه مفيد، جناب آقاي دكتر سيد مسعود موسوي اردبيلي رياست محترم دانشگاه، در پيامي آغاز سال تحصيلي جديد را تبريك گفتند.

متن پيام به شرح زير است:

اساتيد ارجمند، همكاران گرامي، دانشجويان عزيز

با سلام و درود، روز نوِ تعليم و تربيت و فرارسيدن بهار دانش‌جويي و دانش‌پژوهي را به همه شما تبريك عرض مي‌كنم و اين فرصت فرخنده را مغتنم مي‌شمارم تا در سه محور مطالبي را به حضورتان معروض دارم:

يكم: دانشگاه مفيد به عنوان اولين دانشگاه علوم انساني در كنار حوزه علميه قم با همّت و پايمردي مؤسس فقيد آن مرحوم آيت ا...‌العظمي حاج سيدعبدالكريم موسوي اردبيلي (قدس سره ‌العزيز) در حالي تأسيس شد كه پس از دهه‌ها مواجه مسلمانان با فرهنگ و دنياي جديد، انبوهي از پرسش‌ها و مطالبات علمي پيش روي سنّت ستبر فرهنگي ما و خصوصاً حوزه‌هاي علميه قرار گرفته بود. پس از سالها تلاش فردي و جمعي متفكران مسلمان، اينك فكر روشن و آينده‌نگري بنيانگذار فقيد مفيد چاره كار را در نهادسازي مي‌ديد پس علاوه بر درس و بحث و تربيت فضلا در حوزة علميه و تحقيق و نگارش آثار، با تأسيس دانشگاه مفيد انديشمندان و خيرخواهان را گرد هم آورد و مدرسه‌اي را تأسيس كرد كه تكيه بر سنت عريق حوزوي و برخورداري از دانش‌هاي جديد و پيروي از روش علمي براي فهم و حل مسائل و دورنگاه داشتن عرصه دانش از منازعات قدرت و سياست و رواداري در مباحثه علمي، پاره‌اي از اصول و ارزش‌هاي آن است.

اين مكتب و مدرسه مي‌كوشد، «پاي در سنّت و رو به آينده»، به فهم و درك كتاب خدا و سنّت پيامبر اكرم «ص» و اهل بيت شريفش (ع) بپردازد و با پاسخگويي به معضلات و پرسش‌هاي مسلمان امروز، زندگي مؤمنانه‌اي را جستجو كند كه سعادت دنيا و آخرت را تعقيب مي‌كند. اين ويژگي‌ها، معيار و شاخص ارزيابي توفيقات و ناكامي‌هاي ماست. خداي كريم را شاكريم كه در اين مسير، در سه دهه گذشته گام‌هاي بلندي را برداشته‌ايم و البته از ساحت مقدسش به خاطر كوتاهي‌ها و اشتباهات خود طلب عفو داريم و براي توفيق بيشتر، فيض و عنايت حضرتش را مسئلت داريم.

دوم: مشكلات فراوان در اداره دانشگاه خصوصاً پس از رحلت بنيانگذار معظم، بركسي پوشيده نيست. بخشي از اين مشكلات تابع مشكلات كلان كشور است كه خصوصاً در اين روزگار و با تحريم‌ها و تنگناهايي كه استقلال و عزت و توسعه ايران اسلامي را هدف گرفته است، دو چندان شده است. بخش ديگر به كمبود منابع و ويژگي غيرانتفاعي بودن دانشگاه به معناي واقعي كلمه- باز مي‌گردد. در اين مجال بر سر برشمردن مشكلات و موانع نيستيم و مديريت دانشگاه را از قصور يا اشتباه تبرئه نمي‌كنم، ولي مايلم اين بشارت را بدهم كه با كار فشرده و طاقت فرساي همة همكاران، خوشبختانه دانشگاه در وضعيت تثبيت شده‌اي قرار گرفته است و آينده بهتر و فرداي روشن‌تري را براي آن مي‌توان اميد داشت. البته اين توفيق مرهون صبر و همكاري و تلاش همه دوستان دلسوز و همكاران خدوم در دانشگاه مفيد است.

سوم: رشد و اعتلاي دانشگاه و استمرار حركت در نقشه راهي كه آرمان‌هاي مؤسس فقيد براي آن ترسيم كرده است از سويي بر منابع ارزشمند موجودمان مبتني است و از ديگر سوي به تلاش مضاعف محتاج است.

دانشگاه مفيد مفتخر است كه از همكاري اساتيد ارجمندي بهره مي‌برد كه كوله بار دانش و تجربه خود را از معارف ديني و دانش‌هاي جديد آكنده‌اند و بي‌دريغ به جستجوگران و طلب كنندگان نثار مي‌كنند. اعضاي هيأت علمي و اساتيد مدعودانشگاه به يمن فرهيختگي و برخورداري از تربيت والاي اسلامي، محيطي را پديد آورده‌اند كه علاوه بر فضاي تحصيل و تحقيق، دوستي و برادري و همكاري سازنده در آن موج مي‌زند و دانشگاه را به خانه دوم اساتيد و دانشجويان تبديل كرده است. همكاران گرامي ما در دانشگاه در همه بخش‌ها دانشگاه را خانه خود و از آن خود مي‌دانند و همين، رمز خدمت بي‌دريغ و فداكارانه و صبورانه آنان است. بي‌گمان با تلاش مضاعف و دلسوزانه همه اعضاي خانواده مفيد فرداي درخشان‌تري را پيش‌رو خواهيم داشت.

در پايان غفران و رحمت الهي را براي بنيانگذار فقيد دانشگاه و همه ياراني كه در اين مسير با ما همراه بودند و اينك در جوار رحمت ربّ آرميده‌اند مسئلت دارم و توفيق و سلامت و سعادت همه عزيزان را از درگاه مقدسش خواهانم.

سيدمسعود موسوي اردبيلي

All Content by Mofid University is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License