دپارتمان ها
دانشجويي و فرهنگي

عنوان : جلسه رونمایی از كتاب «سینما و رسانه های جنگی آمریكا؛ سیاست، ایدئولوژی و طبقه» در دانشگاه مفید برگزار شد.
 ۱۳۹۷/۰۳/۰۷
به گزارش روابط عمومي دانشگاه مفيد جلسه رونمايي از كتاب «سينما و رسانه هاي جنگي آمريكا؛ سياست، ايدئولوژي و طبقه» به همت انجمن علمي- دانشجويي علوم سياسي و دفتر امور فرهنگي و با حضور اساتيد و دانشجويان روز يكشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۷ در تالار گفتگوي دانشگاه مفيد برگزار شد.
اين كتاب نوشته پاتريشياكيتون و پيترشكنر بوده و اخيرا توسط آقاي دكتر عليرضا ثمودي (عضو هيات علمي دانشكده علوم سياسي دانشگاه مفيد) و با همكاري دكتر فواد ايزدي به فارسي ترجمه و توسط انتشارات دانشگاه مفيد به چاپ رسيده است.

در ابتداي جلسه آقاي محسن ابوالفتحي (مدير انتشارات دانشگاه مفيد) ضمن ارائه گزارشي از روند اجرايي چاپ و انتشار اين كتاب، به تشريح برخي فعاليت ها و برنامه هاي انتشارات دانشگاه مفيد پرداختند.
سپس آقاي دكتر ثمودي (مترجم كتاب) ضمن ارائه گزارش درمورد بخشهاي مختلف كتاب به برخي پيش زمينه هاي اين مبحث پرداخته و بيان داشتند: هم اکنون یک ائتلاف واقعی میان هالیوود، پنتاگون، بازیهای ویدئویی جنگی و صنعت اسلحه سازی به وجود آمده است. این چهار ضلع تشکیل دهنده این ائتلاف برای یکدیگر سودآوری قابل توجهی دارند و از یکدیگر حمایت ایدئولوژیکی به عمل می آورند.
دكتر ثمودي افزودند: سخنرانی آیزنهاور در 17 ژانویه 1961 و هشدار وی در خصوص شکل‌گیری کنسرسیوم نظامی و صنعتی و به خطر افتادن فرایندهای دمکراتیک در آمریکا اساس تدوين اين كتاب است.

آيزنهاور در اين سخنراني گفت: «این پیوند و اتحاد میان نهاد نظامی و صنعت تسلیحاتی در تاریخ آمریکا پدیده‌ای جدید و نوظهور است. اثر و پیامدهای نهایی این پیوند هم در حوزه سیاسی و اقتصادی و هم در بخش خصوصی در هر شهر، ایالت و اداره های دولت فدرال احساس می‌شود. ما ضرورت این توسعه و تحول را به رسمیت می‌شناسیم. اما باید در برابر نفوذ بی‌حد و حصر مجموعه‌های صنعتی و نظامی مقابله کنیم. تنها با برخورداری از هشیاری و همچنین شهروندان بادانش می‌توان شرایطی را فراهم آورد تا سازمان و ساختار نظامی و صنعتی بزرگ در حوزه دفاعی با اهداف و شیوه‌های مسالمت‌آمیز همساز و هماهنگ شود. از این طریق است که امنیت و آزادی پا به پای هم شکوفا می‌شود».
دكتر ثمودي درادامه يادآور شدند: نویسندگان کتاب به این موضوع اشاره می کنند که با گذشت حدود شصت سال از این سخنرانی مهم هم‌اکنون چهار پایه دیگر به این کنسرسیوم اضافه شده است: «صنعت سرگرم کننده فیلم‌ها، تلویزیون و بازی‌های ویدئویی؛ کنگره؛ صنعت اسلحه‌سازی و ظهور اتاق‌های فکر.

All Content by Mofid University is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License