دپارتمان ها
دانشجويي و فرهنگي

عنوان : نشست علمی«ارزهای دیجیتالی-بیت كوین» با سخنرانی دكتر مجید رضایی برگزار شد.
 ۱۳۹۷/۰۲/۲۲

به گزارش روابط عمومي دانشگاه، به همت مركز مطالعات اقتصادي دانشگاه نشست علمي با عنوان « ارزهاي ديجيتالي-بيت كوين» با حضور اعضاي هيات علمي دانشكده اقتصاد، دانشجويان كارشناسي و كارشناسي ارشد با ارائه دكتر مجيد رضايي عضو هيأت علمي دانشگاه مفيد روز سه شنبه 18 ارديبهشت ماه سال جاري برگزار گرديد. خلاصه اي از نشست علمي مذكور به شرح ذيل مي باشد:

دكتر مجيدرضايي عضو هيات علمي گروه اقتصاد بيان كردند: مفهوم پول مجازی به معنای پول رمزگذاری شده، به منظور تسهیل انجام امور مالی و ایجاد پولی بدون حضور واسطه ها و توسط افراد جامعه توسط مطرح شد. پول مجازی هیچ سرویس دهندۀ مرکزی یا مؤسسه مالی برای کنترل نقل و انتقال ندارد؛ چون همه چیز بر ارتباطات نظیر به نظیر بنا شده است. پول مجازی یک ماهیت غیر متمرکز دارد که بر اساس آن تمامی فرآیند انتشار، پردازش و اعتبارسنجی معاملات توسط شبکه کاربران و بدون هیچ واسطه ای صورت می پذیرد. عضو هيات علمي دانشكده اقتصاد عنوان داشتند، بیت کوین یک نوع ارز دیجیتال است که به صورت مجازی ساخته و نگهداری می شود. کسی آن را کنترل نمی کند، چاپ نمی شود و به وسیله نرم افزارهای رایانه ای که در سراسر جهان مشغول حل مسائل ریاضی هستند، تولید می شود. نرم افزار بیت کوین تمام تبادلات مالی را رمزنگاری می کند، فرستنده و دریافت کننده بیت کوین در هر مبادله با رشته ای از اعداد شناخته می شوند اما یک مدرک عمومی از حرکت هر بیت کوین در تمام شبکه منتشر می شود. در این مبادلات نام طرفین مبادله محفوظ است اما همه می توانند انتقال پول را مشاهده کنند بنابراین نرم افزار اجازه نمی دهد یک پول دو بار خرج شود. هنوز مشخص نیست که چه کسی یا کسانی بیت کوین را طراحی کردند در اوت سال 2008 دامنه پایگاه Bitcoin.org در اینترنت ثبت شد و تا به امروز نیز مشخص نیست که چه کسی این دامنه را به ثبت رسانده است.

دكتر رضايي در ادامه در مورد ماهیت بیت کوین که آیا واقعا بیت کوین را می توان به عنوان یک نوع پول و يا دارايي در نظر گرفت، مطالبي را بيان نمودند. در ادامه نشست ساير اعضاي هيات علمي گروه اقتصاد، نقطه نظرات و ديدگاه هاي خود درخصوص« ارزهاي ديجيتالي-بيت كوين» مطرح نموده و ديدگاه مطرح شده توسط دكترمجيد رضايي به موضوع مورد اشاره را مورد نقد و بررسي قرار دادند.

All Content by Mofid University is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License