عنوان : اولین شماره از دوفصلنامه تخصصی «سیاست نامه مفید» منتشر شد.
 ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
به گزارش روابط عمومي دانشگاه مفيد، اولين شماره از دوفصلنامه تخصصي «سياست نامه مفيد» منتشر شد.
جمهوری اسلامی ایران در جهان کنونی مدعی سیاستی است که می خواهد فضایل تجربه ی تاریخ بشری را که در حوزه ی سیاسی در قالب دانش های جدید سیاسی تبلور یافته است، در هماهنگی با جهان دینی و آموزه های نهفته در آن، مبنای حکم رانی خوب قرار دهد. برای رسیدن به چنین هدف ارزشمندی، ضروری است که دایم با برگشت متاملانه به میراث دینی و نهادن آن در کنار میراث تجربه بشری، زندگی سیاسی شایسته را برای ایران جدید فراهم سازیم. از این رو، سیاست نامه مفید از مقالاتی که تلاش می نمایند با روش های مختلف تفهمی، انتقادی، تجربی، گفتمانی یا دیگر رهیافت های مناسب، در چارچوب تعالیم دینی به تامل در حوزه ی سیاست بپردازند، استقبال می نماید.
فصلنامه سیاستنامه مفید از تمام اساتید، متفکران و صاحبان اندیشه و علاقه مند به موضوعات مرتبط با حوزة پژوهش های علوم سیاسی با رهیافت دینی دعوت می کند تا با ارسال آثار و مقالات علمی خود به فصلنامه سیاستنامه مفید ، در تداوم این مسیر همیار آن باشند.

این فصلنامه از سوی گروه علوم سیاسی دانشگاه مفید و در کشور ایران چاپ و منتشر می شود. فصلنامة سیاستنامه مفید یک نشریه با داوری بسته و دوسو ناشناس است که جهت گسترش مفاهیم علوم سیاسی در ایران و انعکاس دیدگاه های موجود و همچنین جهت سهولت دسترسی به صورت دسترسی آزاد (رایگان) منتشر می شود و برای پذیرش و انتشار مقالات هیچ هزینه ای دریافت نمی کند. تمام هزینه های وابسته به تدوین، تهیه و انتشار مقالات از سوی دانشگاه مفید تامین می شود. نشریه به دو صورت چاپی و الکترونیکی و هر فصل یکبار به دست چاپ سپرده می شود و مقالات به زبان فارسی یا انگلیسی پذیرفته و بررسی می شوند. حداقل زمان داوری مقالات در 8 هفته خواهد بود و در ضمن تمام مقالات فارسی باید دارای چکیده و منابع به زبان انگلیسی باشند.
سیاست نامه مفید، در چارچوب اسناد بالادستی دانشگاه مفید و سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران، به منظور ارتقا و بهبود زندگی سیاسی به انتشار مقالات تخصصی در حوزه علوم سیاسی، (که به عنوان دانشی بین رشته ای، شاخه های متعددی چون اندیشه سیاسی ، جامعه شناسی سیاسی، تاریخ سیاسی، حقوق سیاسی، روابط بین الملل، مطالعات منطقه ای و نیز مسایل ایران را در بر می گیرد) همت می گمارد. این مجله دو نگاه اساسی را دنبال می کند از سویی معتقد است دانش سیاسی به مثابه یک تجربه مشترک بشری متعلق به همه افراد، گروه ها، انسانها و مناطق جغرافیایی است و از طرف دیگر با توجه به سنت دینی و تجربه تاریخی مسلمانان و ایرانیان، بر این باور است که بهره گیری عملی از تجربه بشری در هر حوزه ای مستلزم بازنگری آن تجربه با تکیه بر سنت دینی و تجربه تاریخی مسلمانان و ایرانیان امکان پذیر خواهد بود. بر این اساس مقالاتی که برآورنده این نگاه باشد در این مجله از آن مقالات استقبال خواهد شد.

نسخه الكترونيكي مقالات اولين شماره فصلنامه تخصصي «سياست نامه مفيد» جهت دريافت روي عنوان مقاله كليك فرماييد.

فلسفه سياسي از منظر فارابي و ابن سينا - احمدرضا يزداني مقدم

بررسي اصول و سازوكارهاي فقهي مشاركت سياسي در اسلام-سيدمرتضي هزاوئي و سيده فاطمه حسيني

واقع گرايي سياسي اهل سنت و جماعت - احمد بستاني

جنبش ملي و مردم سالاري به مثابه حق تعيين سرنوشت (با تاكيد بر دهه بيست) - محمود شفيعي و محمدرضا خراطي

منابع مالي داعش- نسا زاهدي و رضا پور قره خان

پارادايم هاي علم؛ چيستي علم سياست- محمد پزشكي

راهنماي نويسندگان

فرآيند ارزيابي مقالات

علاقمندان  مقالات خود را از طريق پست الكترونيكي نشريه: politics.r@mofidu.ac.ir  و يا  آدرس پستي: قم، انتهاي بلوار صدوقي، ميدان مفيد، دانشگاه مفيد، به دبيرخانه نشريه «سياست نامه مفيد» ارسال فرمايند.
شماره تماس نشريه: 32130886-025