عنوان : مدرسه تابستانی «حقوق شهروندی با تاكید بر حقوق گروه های خاص» در دانشگاه مفید برگزار می گردد.
 ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
به گزارش روابط عمومي دانشگاه مفيد، كلينيك حقوقي دانشگاه مفيد با همكاري معاونت تحقيقات، آموزش و حقوق شهروندي معاونت حقوقي رياست جمهوري  مدرسه تابستانی «حقوق شهروندی» با تاکید بر گروه های خاص از جمله حقوق بيماران، حقوق سالمندان، حقوق روستائيان و حقوق مهاجران در نيمه دوم شهريور ۱۳۹۶ برگزار مي كند.

هدف از برگزاری این دوره را می توان در چند بند کلی تقسیم بندی نمود :

1. بررسی، نقد و مطالعه منشور یکی از اهدافی است که این مدرسه تابستانی در پی تحقق آن است. برای تحقق این هدف منشور حقوق شهروندی را می تواند حداقل از سه منظر داخلی، بین المللی و اسلامی مورد بررسی قرار داد. رابطه قواعد موجود با قواعد منشور همچون همپوشانی مواد منشور با قواعد موجود، تعارض میان آنها و موضع حقوقی آن در نظام حقوقی ایران از جمله مورادی است که در هر سه حوزه بررسی می شود.

2. توسعه ادبیات دقیق و عمیق دانشگاهی در حوزه های نوظهور در منشور حقوق شهروندی چون حقوق روستاییان، حقوق سالمندان، حقوق مهاجران و حقوق بیماران از دیگر اهداف این مدرسه تابستانی ست.

3.یکی از مهمترین اهداف این مدرسه تابستانی آموزش و انتقال این مفاهیم به دانشجویان حقوق است که نه تنها به عنوان دانشجو بلکه به عنوان شهروند در این جامعه حضور دارند و فهم صحیح آنها از این حقوق می تواند در پاسخگویی دولت نقشی موثر داشته باشد.

زمان برگزاری مدرسه تابستاني، هفته سوم شهریورماه 1396 به مدت شش روز شامل (1 روز کلاس عمومی، 4 روز کارگاه تخصصی، 1 روز شبیه سازی) مي باشد.

برنامه های آموزشی در این مدرسه تابستانی به دو دسته مفاهیم عمومی و کارگاه های تخصصی تقسیم می شود:

1.. کلاس عمومی (جنرال )
در این کلاس همه ی دانشجویانی که برای شرکت در مدرسه تابستانی ثبت نام کرده اند حضور می یابند. این کلاس به طرح موضوعات کلی و اساسی که به نوعی پیش نیاز کارگاه های تخصصی هستند می پردازد. برای مثال مفاهیم حق و شهروندی، حقوق بنیادین ، همچنین تحلیل حقوقی منشور شهروندی (مسائلی چون هدف، ضمانت اجرا، تفسیر و ...) در این کلاس مورد بررسی قرار خواهد گرفت. مدت این کلاس یک روز خواهد بود.

2. کارگاه های تخصصی
دانشجویان در این کارگاه که در زمان ثبت نام آنها را انتخاب کرده اند می توانند به صورت خاص آنچه حوزه علاقه آنها است دنبال کنند. در این کلاس های تخصصی تقسیم بندی پیش گفته شده (داخلی، بین المللی و اسلامی) اجرا خواهد شد. همچنین این کارگاه به صورت تعاملی و «مطالعه ی موردی» داخلی و بین المللی برگزار خواهد شد. دانشجویان پیش از حضور در هر کارگاه به خوبی از برنامه آن کارگاه و منابعی که باید برای آمادگی مطالعه کنند آگاهی دارند. این کارگاه های تخصصی در قالب 4 کارگاه حقوق روستاییان، حقوق سالمندان، حقوق بیماران و حقوق مهاجران برگزار خواهد شد.

3. شبیه سازی
اگر چه در قسمت های پیشین تکیه بیشتر بر مباحث تئوری بوده است اما این بخش آنچه دانشجویان در این چندروز آموخته اند را به به صورت عملی می سنجد. در این بخش مرجع ملی حقوق شهروندی شبیه سازی می شود. دانشجویان با توجه به پرونده ای که در روز سوم به آنها داده شده در روز ششم در این شبیه سازی شرکت می کنند.

شرایط ثبت نام
دانشجویان در خواست کننده باید دانشجویان و فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد حقوق و یا رشته های مرتبط چون علوم سیاسی و علوم اجتماعی باشند. در مورد دانشجویان دکترا کمیته برگزار کننده می تواند مجوز شرکت صادر نماید.

هزینه ثبت نام
هزینه ثبت نام شامل شهریه دوره، خوابگاه، صبحانه، ناهار ومیان وعده و اقلام آموزشی 200 هزار تومان می باشد که به شماره حساب 1504349930، بانک تجارت به نام دانشگاه مفید واریز خواهد شد.

بورس
به 5 نفر از متقاضیان بر اساس رزومه علمی و انگیزه نامه بورس اعطا خواهد شد. این 5 نفر توسط کمیته برگزار کننده از میان متقاضیان انتخاب خواهند شد و از پرداخت هزینه دوره معاف می شوند.

مهلت ثبت نام
مهلت ثبت نام تا پایان مرداد ماه ۱۳۹۶ مي باشد.
فرم ثبت نام و اسکن فیش واریز هزینه ثبت نام به آدرس ایمیل info@lri.ir وlegalclinic@mofidu.ac.ir ارسال شود.

فرم ثبت نام در مدرسه تابستاني

متقضیان بورس تحصیلی به همراه فرم ثبت نام، رزومه علمی و انگیزنامه خود را نیز ارسال فرمایند.

برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن های زیر تماس حاصل فرمایید.

02166475233 خانم ابراهیمی و خانم بهادرانی
02532903552 / 02532903553 آقای نوری